אבן קיסר וסטודיו העיצוב היפני ננדו, המדורג בין חמשת המובילים בעולם, מציגים: "בּצֵל"

תמצית העיצוב היפני העכשווי באה לידי ביטוי בעבודה ייחודית המורכבת ממשטחי אבן קיסר ועושה שימוש בקרני השמש

העבודה נוצרה במיוחד לתערוכה של ננדו שתוצג בבכורה עולמית במוזיאון העיצוב חולון - 7/6/16 – 30/10/16

מוזיאון העיצוב חולון יציג החל מה 7 ביוני, בבכורה עולמית, תערוכת רטרוספקטיבה ראשונה של סטודיו ננדו - סטודיו העיצוב היפני המוביל בעולם. את הסטודיו מוביל מעצב העל אוקי סאטו, שהוכתר בתואר מעצב השנה לשנת 2016.

במיוחד לתערוכה תוצג עבודה חדשה – בּצֵל – שסטודיו ננדו עיצב עבור התערוכה בשיתוף חברת אבן קיסר וגלאס איטליה. העבודה שתמוקם ברחבת הכניסה למוזיאון, עוצבה כך שאור השמש לוקח בה חלק פעיל ויוצר אפקט אופטי ייחודי. השילוב בין משטחי אבן קיסר הייחודיים, מקולקציית ה- Supernatural הפופולארית של החברה, לזכוכית דקה מתוצרת גלאס איטליה שיוצרה ונצבעה במיוחד עבור העבודה יוצרת אשליה של קוביית אבן הנחצית על ידי זכוכית. זאת, תודות לקרני השמש הישראלית ואופן פיזורו של האור.

במוזיאון העיצוב חולון מציינים כי עבודה זו לוכדת את תמצית העיצוב היפני העכשווי אותו מוביל סטודיו ננדו, כפי שזו באה לידי ביטוי בתערוכה: שילוב חדשני ומאתגר של עושר יצירתי רחב, הומור, משחק בצבע, בצורות ובחומרים שונים, לצד מינימליזם, דייקנות, איפוק וקפדנות יתרה.

לצד עבודה חדשה זו, יוצג במתחם המוזיאון, המיצב "גן האבן" שעוצב על ידי ננדו בשיתוף אבן קיסר והוצג בשנת 2013 בשבוע העיצוב במילאנו. המיצב כולל כ- 300 משטחים "דמויי שולחן" המסודרים באופן היוצר אשליה של "נוף מרחף". השולחנות המעוצבים בצורת אבנים, מיוצרים משבעה גדלים ותשעה צבעי אבנים שונים הנתמכים על מוטות מתכת בודדים, מעוגנים במקומם הודות לחלקים חופפים ביניהם בזכות העובדה שלא נעשה כל שימוש במסמרים או בברגים להצמדת השולחנות זה לזה, כל שולחן מיוצב על ידי משקלם של השולחנות הסמוכים אליו.

לדברי יוס שירן, מנכ"ל אבן קיסר, "ביקורו של אוקי סאטו בארץ מהווה עבורנו סגירת מעגל, אשר נפתח לפני ארבע שנים. סטודיו ננדו היה הראשון עמו בחרנו לשתף פעולה במסגרת שבוע העיצוב מילאנו, מסורת אותה אנו משמרים ומחזקים מאז. אנו שמחים כי עבור אוקי סאטו, כמו גם עבור מעצבים מובילים רבים אחרים, מהווים משטחי אבן קיסר בד הקנבס לביטוי ההשראה שלהם. יחד, אנו מותחים את גבולות החומר ומשתפים פעולה ביצירת מייצגים מרשימים אשר מטביעים חותמם בארץ ובעולם".

מוזיאון העיצוב חולון

רחוב פנחס איילון 8

שעות פתיחת המוזיאון:

ימים ב' וד': 10:00 - 16:00

יום ג': 10:00 - 20:00

ימים ה' ושבת: 10:00 - 18:00

יום ו': 10:00 - 14:00

יום א': סגור

ספריית החומרים ע"ש אהרון פיינר עדן:

ב': 10:00 - 16:00; ג' וה': 10:00 - 18:00

ו': 14:00-10:00