ריצוף שיש במוזיאון ישראל

אבן קיסר במוזיאון ישראל

ביולי 2010 נחנך מחדש מבנה מוזיאון ישראל, באירוע חגיגי במיוחד.שלוש שנות שיפוצים, והשקעה של יותר מ-100 מיליון דולר (שנאספו מתרומות), הסתיימו בהצלחה גדולה. והחלק של אבן קיסר? ריצוף שיש בשטח הכולל 1700 מטרים וחיפוי של במות התצוגה במוזיאון. בסיומו של פרויקט, האתגר המורכב של ריצוף שיש בהיקף ובעיצוב המתאימים למוזיאון הפך לאחד הפרויקטים המאתגרים והמוצלחים של אבן קיסר ישראל.

1700 מטרים של ריצוף וחיפוי שיש במוזיאון ישראל

  שידוך מוצלח בין אבן קיסר למוזיאון ישראל

מוזיאון ישראל, אחד המובילים בעולם בתחום האומנות והארכיאולוגיה, החל את פרויקט השיפוץ ב-2007. במסגרת ה"מייקאובר" נוספו למוזיאון מבנים חדשים ושטחו הורחב, כשליש משטח המוזיאון שופץ ונבנתה לו כניסה חדשה ומקורה. חלק נכבד מהמלאכה כלל עבודת חיפויים של ריצוף אולם קברניטי השיפוץ נתקלו בקשיים מוקדם מאוד בתהליך. לאחר שהתברר כי נדרש פתרון כולל לאתגרי הריצוף, פנתה הנהלת המוזיאון לאבן קיסר. אפרת פומרנץ, הממונה על פיתוח המתחם במוזיאון מספרת על השתלשלות הפנייה לאבן קיסר: "בהתאם לעיצוב המקורי התכנון היה להשתמש באבן עצמון (טבעית) בשני צבעים: קאמל ואפור. התהליך התחיל באספקת האבן, אולם המחצבה לא עמדה באיכות ובקצב הנדרשים ולכן החל חיפוש אחר תחליף הולם". את השידוך המקצועי ביצעה המעצבת הלנה חמו, שהכירה את אבן קיסר מפרויקטים קודמים. "לאחר מספר פגישות עם צביקה רימון, מנכ"ל אבן קיסר ישראל ויהלום איכר, מנהלת תחום אדריכלים, סוכם על שני דגמים שהתאימו להגדרות המעצבת והוגדר לו"ז על-פי צרכי הפרויקט", מגוללת פומרנץ.

 ריצוף שיש למוזיאון - אתגר של גדלים, התאמות ולו"ז

מומחיות של עשורים במלאכת ריצוף שיש סייעה לאבן קיסר ישראל לעמוד באתגרים הרבים של שיפוץ המוזיאון. כשתוכניות השיפוץ וההרחבה נפרשו על שולחנות אבן קיסר התברר כי פרויקט ריצוף שיש שכזה ידרוש:

  • התאמה למראה המקורי של האבן הטבעית.
  • התאמה לגדלים שונים של ריצוף שיש המוזיאון, חלקם לא סטנדרטים.
  • אספקה בלוח זמנים לחוץ.

בתום תהליך בחירה קפדני במיוחד, נמצאו שני דגמים שהתאימו לדרישות המעצבת, לדרישות ההתאמה ולוח הזמנים: דגמים 3200 ו-2040. לאחר בחירת הדגמים נותר אתגר גדול – התאמת גימור הריצופים. צביקה רימון, מנכ"ל אבן קיסר ישראל, מספר כי "האבן הטבעית המקורית היתה בגימור מט, ולכן נדרשה התאמה של משטחי אבן קיסר לגימור הדומה יותר לאבן הטבעית. למרות שאנחנו מייצרים את הדגמים האלה בגימור מבריק, לאור גודלו וחשיבותו של הפרויקט, ייצרנו סדרה מיוחדת עם גימור 'וינטו' כדי לעמוד בדרישות העיצוב של המוזיאון".

500,000 מבקרים אינם טועים

בסיכומו של פרויקט, אבן קיסר סיפקו 400 לוחות לכיסוי 1700 מטרים של מוזיאון ישראל. האתגרים נפתרו כולם והפרויקט הוכתר כהצלחה, כפי שיעידו מאות אלפי המבקרים במוזיאון מאז שפתח את שעריו המחודשים ב-2010. "בסוף הפרויקט", מאששת פומרנץ, "שלחנו לאבן קיסר מכתב המביע את הערכתנו על שיתוף הפעולה ודרך ביצוע הפרויקט". "מאז הפתיחה המחודשת ביולי 2010, ביקרו בתערוכות כ-500,000 אנשים, ואין ספק שהריצוף החדש עמד בעומס ביעילות מעל למצופה!" וגאווה גדולה לעתיד – פומרנץ מוסיפה כי "לאור ההצלחה בפרויקט הראשון אין ספק שהמוזיאון יידע לאן לפנות בעתיד".