דילוג לתוכן המרכזי
בקריאה Black Tempal 5810 - בגרסת אלון שבו לחנוכה | אבן קיסר
לכל המאמרים
הבא
הקודם

Black Tempal 5810 - בגרסת אלון שבו לחנוכה | אבן קיסר

22/07/2021
2 דקות קריאה

מה לא נאמר כבר על משטח Black Tempal 5810 מהסדרה השחורה של אבן קיסר? כנראה לא הכל כי ברגע שהשף קונדיטור, אלון שבו, פגש את הדגם לראשונה הוא חייך, והחל לאפות בראשו את נס החנוכה הבא שלכם, את המתכון לסופגנייה שמשנה את חוקי המשחק.
כן, אנחנו יודעים… אתם רק רוצים את המתכון… 😊

black-tempal-5810-בגרסת-אלון-שבו-לחנוכה-אבן-קיסר

עבור 14 סופגניות

לבצק

  • 500 גרם קמח לבן (3.5 כוסות + כף)
  • 10 גרם שמרים יבשים (2 כפיות)
  • 80 גרם סוכר לבן (¼ כוס + 3 כפות)
  • 3 ביצים בגודל M
  • 100 גרם שמנת חמוצה (½ מיכל)
  • 120 גרם חלב (½ כוס)
  • 7 גרם רום בהיר (1 כפית)
  • 1 כפית פחם פעיל (להשיג בחנויות מתמחות קונדיטוריה/חנויות טבע)
  • 50 גרם חמאה קרה
  • 3 גרם מלח (½ כפית) 

לטיגון

  • 1.5 ליטר שמן צמחי לטיגון

למילוי וקישוט

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 60 גרם מחית תותים (תותים טחונים ומסוננים- המשקל הוא לאחר הסינון)
  • 20 גרם מיץ לימון

או-

  • ריבת תותים
  • אבקת סוכר 

הכנת המלית

  1. בסיר מביאים לרתיחה מחית תותים ומיץ לימון.
  2. במקביל מסדרים שוקולד לבן בתוך מד ליטר.
  3. יוצקים את מחית התות ומיץ הלימון על השוקולד וטוחנים היטב בעזרת בלנדר מוט. מעבירים לקירור במקרר למשל שעתיים ועד להתמצקות התערובת.

הכנת הסופגניות

  1. מיקסר עם וו לישה מערבלים במשך דקה במהירות בינונית קמח,סוכר, שמרים יבשים, חלב, ביצים שמנת חמוצה, רום בהיר ופחם פעיל.
  2. מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים לערבל במשך כ-10 דקות במהירות בינונית ועד להיווצרות בצק חלק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים אותה בעזרת מגבת ומאפשרים לבצק לתפוח ולהכפיל את נפחו במשך כשעה.
  4. חותכים ניירות אפיה לריבועים בגודל 10×10 ס״מ ומשמנים אותם בעזרת שמן צמחי או תרסיס שמן. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 60 גרם ומכדרים אותן לכדורים. את הכדורים מניחים על חתיכות נייר האפייה המשומנות (על מנת שיהיה ניתן להעביר אותם אחר כך בקלות לתוך שמן הטיגון). מתפיחים את כדורי הבצק עד הכפלת נפחם במשך כשעה.
  5. מחממים בסיר שמן ל-170 מעלות (מומלץ להשתמש במד-חום על מנת לשלוט באופן המיטבי בטמפרטורה. אם אין מדחום ניתן לקחת כף עץ ולהכניסה לתוך השמן, ברגע שנוצרות בועות קטנות סביב הכף- הטמפרטורה תהיה מתאימה לטיגון.
  6. מעבירים את הסופגניות לשמן החם ומטגנים במשך כ-3 דקות מכל צד.
  7. מעבירים את הסופגניות המטוגנות לנייר סופג ומאפשרים להם להצטנן בטמפרטורת החדר.
  8. לאחר הצינון ממלאים את הסופגניות: מעבירים את המילוי לשקית זילוף עם צנתר משונן בקוטר 5-6 מ״מ ומזלפים אותה לתוך הסופגנייה (ניתן גם למלא בריבת תותים). מפזרים אבקת סוכר ומגישים.