דילוג לתוכן המרכזי
בקריאה שנה מתוקה עם אבן קיסר
לכל המאמרים
הבא
הקודם

שנה מתוקה עם אבן קיסר

27/07/2021
2 דקות קריאה

גם השנה אבן קיסר שמחה לפנק אתכם עם מתכון מרענן של השף קונדיטור – אלון שבו
אנו מאחלים לכם שנה טובה, מתוקה והכי חשוב בריאה!

טארט עם קרם שקדים ותפוחים

המצרכים:

רינג בקוטר 22×2 ס"מ 

בצק פריך
150 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
½ ביצה

קרם שקדים

 100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם שקדים
1 ביצה M
15 גרם רום או נוזל אחר
15 גרם קורנפלור

לתפוחים

2 תפוחים מסוג גראנד סמית
500 מ״ל מים
100 גרם סוכר
¼ כפית מחית או תמצית וניל

לקישוט

250 גרם שמנת להקצפה
25 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

לבצק פריך

  1. למעבד מזון או למיקסר עם וו גיטרה מכניסים קמח, אבקת סוכר וחמאה חתוכה לקוביות. מפעילים את המיקסר על המהירות הכי מהירה שאפשר מבלי שהתערובת תתפזר מחוץ למיקסר (או מפעילים את מעבד המזון) עד ליצירת פירורים דקים (מעין תערובת דמויית חול).
  2. מוסיפים למיקסר חצי ביצה ומערבבים עד שנוצר בצק.
  3. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות שעה.
  4. מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ"מ, לגודל שיהיה גדול מתבנית הטארט.
  5. מעבירים את הבצק לתבנית הטארט, מצמידים את הבצק לשולי התבנית ובעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק הבולטות החוצה מהתבנית.

לקרם שקדים 

  1. בקערה מערבבים את כל החומרים- בכל פעם מוסיפים מרכיב נוסף לפי הסדר במתכון וטורפים עד
    לאיחוד.
  2. מעבירים לשקית זילוף (לא חובה).

תפוחים

  1. קולפים, מגלענים וחוצים את התפוחים.
  2. מכינים סירופ סוכר- בסיר מביאים לרתיחה סוכר, מים ווניל. מבשלים את התפוחים במשך 3-4 דקות ועד לריכוך שלהם. מסננים ומצננים בטמפרטורת החדר.
  3. חותכים את התפוחים לקוביות בגודל 1×1 ס״מ. 

הרכבה, אפייה ופרזנטציה

  1.  מזלפים כמות קטנה של קרם שקדים עד ל1/3 גובה הקלתית. 
  2. מסדרים את חתיכות התפוחים באופן הרצוי.
  3.  אופים ב-170 מעלות למשך 25-40 דקות (בהתאם לתנור) ועד להשחמה של הבצק הפריך וקרם השקדים.
  4.  מצננים בטמפרטורת החדר.
  5. מקציפים שמנת עם אבקת סוכר ומזלפים לקישוט.