ציפוי לא צפוי: סופגניות בריוש מקוריות בהשראת משטחי אבן קיסר

אבן קיסר והשף-קונדיטור אלון שבו בפרויקט חדש ומתוק במיוחד שמכניס עוד קצת אור לחג החנוכה. המתכון המלא לסופגניות בריוש מלאות בסטייל מחכה לכם בפנים

חגיגה של עיצוב וצבע. סופגניות בריוש עסיסיות על משטחי אבן קיסר בהתאמה: דגם מס' 5100 מקולקציית Supernatural,  דגם 4061,Frozen Terra, קולקציית מטרופוליטן ודגם 4046 Excava, קולקציית מטרופוליטן

 

משטחי אבן קיסר ידועים בפתרונות החדשניים והמגוונים שהם מעניקים לכל חלל בבית, וביכולתם להשתלב בהצלחה לצד מוטיבים עיצוביים אחרים. חיפוש ההשראה הבלתי פוסק והעיסוק בטרנדים על-זמניים, מאפשר לאבן קיסר להמשיך ולהפתיע בכל קולקציה מחדש.

"כשם שהעיצובים מבית אבן קיסר מבוססים על מתן מקום נרחב לאלמנטים חדשים והשפעות מגוונות, כך גם קינוחים יכולים ואמורים להתבסס על חדשנות ויצירתיות" אומר השף-קונדיטור אלון שבו.

מאחר שקשה לדמיין את חג האורות ללא סופגנייה מפתה, החלטנו יחד עם שבו לצפות את סופגניות הבריוש בציפויים מקוריים, בהשראת משטחי אבן קיסר, שישכיחו מכם את אבקת הסוכר המסורתית.

מרקמים וטעמים משגעים בעיצוב חגיגי ומלא בצבע. דגם 4046 Excava, קולקציית מטרופוליטן

 

עם טוויסט פשוט אך מתוחכם, משדרג שבו את המתכון הקלאסי לסופגניית בריוש עסיסית, בציפויים צבעוניים על בסיס שוקולד ושוקולד לבן. "אם כבר סופגנייה – אז כזו בדיוק. הציפויים של הסופגניות מזכירים את העורקים והשילובים המפתיעים שעל גבי המשטחים של אבן קיסר" הוא מציין, "וכך גם הקישוטים שלהן, שמאופיינים בסקאלה דומיננטית של צבעים שמצליחה למשוך את העין ולהישאר אלגנטית". שילוב המרקמים והגוונים על גבי כל סופגנייה יוצר קינוח בעל מראה יוקרתי, שבדומה למשטחי אבן קיסר נעזר בקונטרסט בין נימים עדינים לרקע עשיר כדי להעביר תחושה מדויקת, עדכנית וייחודית.

 

סופגניות בציפוי שוקולד היוצר עורקים דקיקים על בסיס דגם מס' 5143 ודגם מס' 5100 מקולקציית Supernatural

 

המתכון של אלון שבו לסופגניות בריוש מרהיבות שיגרמו לכל בני הבית והאורחים לשכוח מהערך הקלורי שלהן

מצרכים ל-18 יחידות:

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 75 גרם סוכר
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 180 גרם חלב
  • 3 ביצים בגודל m
  • 10 גרם מלח
  • 150 גרם חמאה רכה

לטיגון:

  • 2 ליטר שמן צמחי (קנולה או חמניות)

למילוי קרם שוקולד חלב:

  • 250 גרם שמנת מתוקה להקצפה
  • 100 גרם שוקולד חלב

לציפוי שוקולד כהה:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שמנת מתוקה להקצפה
  • אופציונאלי – 30 גרם גלוקוזה או סירופ תירס

לציפוי שוקולד לבן או ורוד:

  • 250 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • אופציונלי: צבע מאכל לבן או צבע מאכל ורוד

לקישוט:

  • אבקת זהב
  • פטל מיובש בהקפאה
  • שברי מרנג

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

1. במיקסר עם וו לישה מערבלים במשך דקה ובמהירות בינונית קמח, סוכר, שמרים יבשים, חלב וביצים.

2. מוסיפים את המלח והחמאה וממשיכים לערבל במשך כ-10 דקות במהירות בינונית, עד להיווצרות בצק במרקם חלק.

3. מעבירים את הבצק ל-8 שעות במקרר עבור תפיחה ראשונה.

4. שוקלים חתיכות בצק במשקל 50 גרם, מכדררים אותן ומניחים על חתיכות נייר אפייה משומנים.

הטיפ של אלון:
מומלץ לחתוך ריבועי נייר אפייה, על מנת שיהיה נייר אפייה אישי לכל סופגנייה. לאחר מכן יהיה נוח יותר להעביר את הסופגניות אחת-אחת לתוך השמן.

5. מתפיחים במשך שעה-שעה וחצי בטמפרטורת החדר, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

6. מחממים בסיר שמן ל-160 מעלות.

הטיפ של אלון:
מומלץ להשתמש במד-חום על מנת לשלוט באופן המיטבי בטמפרטורה. אם אין מדחום ניתן לקחת כף עץ ולהכניסה לתוך השמן, ברגע שנוצרות בועיות קטנות סביב הכף – נראה שהטמפרטורה מתאימה לטיגון.

7. מעבירים את הסופגניות לשמן החם ומטגנים במשך 2-3 דקות מכל צד.

8. מעבירים את הסופגניות המוכנות לנייר סופג ומאפשרים להן להצטנן בטמפרטורת החדר.

 

לראות את החג מבעד למשקפיים ורודים. סופגניות בציפוי שוקולד ורוד על גבי דגם מס' 4061,Frozen Terra, קולקציית מטרופוליטן

 

הכנת קרם שוקולד חלב:

1. בסיר, מביאים לרתיחה שמנת מתוקה להקצפה. במקביל, מסדרים בקערה בינונית שוקולד חלב חתוך לקוביות קטנות.

2. יוצקים את הנוזלים החמים על השוקולד וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.

3. מעבירים לקירור במקרר למשך הלילה.

4. מקציפים את הקרם לקציפה יציבה. חשוב לשים לב לא להקציף את הקרם יותר מדי אחרת הוא עלול להישבר.

הכנת ציפוי שוקולד כהה:

1. בסיר, מביאים לרתיחה שמנת מתוקה להקצפה יחד עם גלוקוזה או סירופ תירס (אופציונלי). במקביל מסדרים בקערה בינונית שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות.

2. יוצקים את הנוזלים החמים על השוקולד, ממתינים דקה להמסת השוקולד וטוחנים את התערובת בעזרת בלנדר מוט (ניתן גם לערבב בעזרת לקקן).

3. מאפשרים לתערובת להצטנן לפני השימוש.

 

חנוכה בצבע עם סופגניות בריוש מצופות בשוקולד לבן ומקושטות בשברי מרנג. דגם 4046 Excava, קולקציית מטרופוליטן.

 

הכנת ציפוי שוקולד לבן או ורוד:

1. בסיר, מביאים לרתיחה שמנת מתוקה להקצפה. במקביל מסדרים בקערה בינונית שוקולד לבן חתוך לקוביות קטנות.

2. יוצקים את הנוזלים החמים על השוקולד, ממתינים דקה להמסת השוקולד וטוחנים את התערובת בעזרת בלנדר מוט (ניתן גם לערבב בעזרת לקקן).

הטיפ של אלון:
ניתן להוסיף צבע מאכל לבן או ורוד על מנת לתת לציפוי צבע.

3. מאפשרים לתערובת להצטנן לפני השימוש.

 

הרכבת הסופגנייה:

1. מעבירים את קרם שוקולד החלב המוקצף לשקית זילוף עם צנטר משונן קטן, וממלאים את הסופגנייה בקרם.

2. טובלים את הסופגנייה בציפוי הרצוי.

3. מקשטים בעזרת אבקת זהב, פטל מיובש בהקפאה או שברי מרנג.