דילוג לתוכן המרכזי
בקריאה לוי חמיצר אדריכלים: המשיכה לעיצוב על־זמני
לכל המאמרים
הבא
הקודם

לוי חמיצר אדריכלים: המשיכה לעיצוב על־זמני

04/03/2019
2 דקות קריאה

עדי חמיצר מקבילה בין העבודה על וילה לתכולה של שעון שוויצרי, ואומרת שיוקרה נשענת על איכות: ״איכות התכנון, איכות העבודה, וכמובן איכות החומרים״

צילום: עמית גירון

״וילה היא כמו שעון יוקרתי שחייב להיות יפהפה מבחוץ״, אומרת מעצבת הפנים עדי חמיצר, ״אבל בסופו של דבר הוא מורכב מהמון חלקיקים שחייבים להשתלב זה בזה באופן מושלם. וכמו אותו שעון, החלל שאנחנו מעצבים צריך לתפקד לאורך שנים בלי להתיישן, ומכאן המשיכה שלנו לעיצוב על־זמני״. ומהי אותה על־זמניות? איך נשענים על יסודות קלאסיים ומותחים את הגבולות הקיימים? ״אלה בדיוק השאלות שמלווות אותנו מתחילת הדרך עד היום, בכל הפרויקטים שלנו״.

צילום: עמית גירון

למעלה מעשור חמיצר משתפת פעולה עם האדריכל דולפי לוי. הוא למד באוניברסיטת בלגראנו בארגנטינה, והיא ב־FIT בניו יורק. הסטודיו התל אביבי שלהם לאדריכלות ועיצוב פנים – לוי חמיצר אדריכלים – משרת מגוון לקוחות בפרויקטים מגוונים: וילות יוקרה ברחבי הארץ, חנויות בארץ ובחו״ל, חללי תצוגה של מותגי על ומסעדות. הסטודיו מתמחה בקשר שבין אדריכלות לעיצוב פנים, ובין הצד הטכני לאסתטי. ״שנינו מאמינים שהחלל המושלם הוא תוצאה של הקפדה אין־סופית על אלפי הפרטים הקטנים שמרכיבים אותו. אנחנו פשוט אנשים שאישיותית לא מסוגלים לחפף״.

צילום: עמית גירון
צילום: עמית גירון
צילום: עמית גירון
צילום: עמית גירון

כך לדוגמה, בבית ברמת השרון שתכננו לזוג עם שני ילדים מתבגרים, המטרה הייתה ליצור פרטיות מרבית לארבעת דיירי הבית. ״בעלי הבית הם בשלנים שאוהבים לארח, והיה ברור שהמטבח יתפוס נפח משמעותי מהחלל ויהווה את לבו של הבית. הוא תוכנן כך שמלאכת הבישול והאירוח יתמזגו״. בית אחר ששטחו 390 מ״ר, תוכנן לזוג שילדיו כבר עזבו את הבית. קומת הקרקע המרווחת כוללת את כל הפונקציות הציבוריות ומתאימה לאירוח בני המשפחה, ומוקפת גינה גדולה עם בריכת שחייה פרטית.

״הגישה האדריכלית היא עכשווית, מבחינת הצורה, החומרים והצבעים, ומתבססת על חיבור בין נפחים לבנים, אטומים ונקיים, לנפחים שחורים, אווריריים ושקופים, עשויים אלומיניום. הקונטרסטיות בין שני הצבעים, החומרים והאלמנטים הצורניים, יוצרת חזיתות דרמטיות עם משחקי אור והשתקפות. המטבח עדיין משקף את החומריות התעשייתית המלוטשת עם ארונות נירוסטה גבוהים, יחידת ארונות שחורים ואי מרכזי עם משטח אבן קיסר מדוקק.

צילום: עמית גירון
צילום: עמית גירון
צילום: עמית גירון

״בעבורנו יוקרה נשענת על איכות: איכות התכנון, איכות העבודה, וכמובן איכות החומרים. מבחינה זו, המשטחים של אבן קיסר משלבים בין איכות לוורסטיליות, ומאפשרים לנו ליצור בעבור הלקוחות שלנו חללים יפהפיים ונוחים שמותאמים לסגנון החיים הספציפי שלהם. אנחנו מאד אוהבים לתכנן מטבחים לא סטנדרטיים מתוך אמונה שלכל משפחה יש צרכים שונים וסיפור אישי שונה, שצריך לבוא לידי ביטוי בבחירות שאנחנו לוקחים״.