דילוג לתוכן המרכזי
בקריאה ספיישל שבועות – עוגת וניל וחלב של אלון שבו
לכל המאמרים
הבא
הקודם

ספיישל שבועות – עוגת וניל וחלב של אלון שבו

25/07/2021
2 דקות קריאה

כמיטב המסורת, גם השנה הזמנו את השף-קונדיטור אלון שבו להמתיק את החג ולפנק אתכם בעוגת וניל וחלב מושלמת שאף אחד לא ישכח, או כמו שאלון מתאר אותה "כפי שמשטח 5131 Calacatta Nuvo, המשטח המועדף עליי, מלא בגידים אפורים – כך העוגה הזו מלאה בעשרות פריטים קטנטנים שעשויים מדסקיות שוקולד מטומפרר. הטעם, כמו המראה, מעודן ומאוזן"

וכמובן- המתכון:

טארט עם קרם חלב ווניל מונח על משטח 5131 Calacatta Nuvo,

טארט עם קרם חלב ווניל

  • בצק פריך
  • 150 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • ½ ביצה

למלית קרם חלב

  • 500 מ"ל (2 כוסות) חלב
  • 75 גרם (1/3 כוס) סוכר
  • ½ כפית מחית/תמצית וניל
  • 25 גרם חמאה
  • 30 גרם קורנפלור
  • 60 מ"ל מים

לקישוט

  • פירות טריים
  • או שברי/דסקיות שוקולד

אופן ההכנה

לבצק פריך

  1. במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מכניסים קמח, אבקת סוכר וחמאה חתוכה לקוביות. מערבלים במהירות גבוהה (במקרה של שימוש במיקסר- המהירות הגבוהה ביותר מבלי שהבצק יצא מהקערה) עד ליצירת פירורים דקים.מוסיפים חצי ביצה (טורפים ביצה ומשמשים במחציתה) ומערבבים רק עד שנוצר בצק.
  2. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות שעה.
  3. מסדרים רינג משומן בחמאה על נייר אפייה.מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ"מ, לגודל שיהיה גדול מהרינג. מעבירים את הבצק לתבנית הטארט, מצמידים את הבצק לשולי התבנית ובעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק הבולטות החוצה מהתבנית. חשוב להקפיד להצמיד את הבצק לפינות הרינג וליצור זווית של 90 מעלות עם הבצק.מחוררים את הבצק בעזרת מזלג או סכין ומעבירים אותו להקפאה למשך 10 דקות. במקביל מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית טורבו.
  4. מציבים על הבצק שכבת הפרדה עמידה לחום (ניילון עמיד לחום / נייר אפייה/ רדיד אלומיניום/ שקית קוקי) ומעל מציבים משקולות (קטניות, אורז או משקוליות מחרס). אופים את הבצק במשך 10 דקות, לאחר מכן מסירים את שכבת ההפרדה עם המשקולות וממשיכים לאפות את הבצק במשך 10-15 דקות נוספות ועד להזהבה של הבצק.

מלית קרם חלב

  1. בסיר בינוני מציבים חלב, סוכר, וניל וחמאה ומחממים עד לסף רתיחה.
  2. בקערית נפרדת קטנה מערבבים קורנפלור ומים לתערובת אחידה וחלקה.
  3. כשתערובת החלב רותחת מוסיפים את תערובת הקורנפלור פנימה תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה.
  4. מנמיכים את גובה הלהבה לבינוני וממשיכים לטרוף את התערובת עד שמתקבל פודינג סמיך.
  5. יוצקים את התערובת לתוך הקלתית הקרה ומיישרים את החלק העליון.
  6. מצננים לחלוטין במקרר.

קישוט

חותכים פירות טריים ומסדרים באופן הרצוי על העוגה. לחילופין ניתן לקשט בשברי או דסקיות שוקולד.

חג שבועות שמח!
בתיאבון!